Rondjes in Zwanenveld en Weezenhof zeer geslaagd

Rondjes in Zwanenveld en Weezenhof zeer geslaagd

Afgelopen maanden zijn wij in Zwanenveld en Weezenhof geweest. Wij zijn van deur tot deur alle bewoners langsgegaan. Waar wij rond liepen om bewoners te helpen met hun vragen over verduurzaming. Wij hebben allerlei mensen gesproken over hun verduurzaming, hun huis, hoe je verder kunt besparen.

Iedereen onderweg
Duurzaamheid is een actueel onderwerp in Nijmegen; veel mensen zijn van plan te verduurzamen of al bezig stappen te zetten in o.a. isolatie. Sommige huizen zijn zelfs al volledig verduurzaamd! Er is nog wel veel verschil te zien in de wijk; aan sommige (huur)huizen is nog weinig gedaan, terwijl wooncoörporaties op de nieuwere huizen ook al zonnepanelen hebben geïnstalleerd. In ieder geval ligt er bij velen wel de wens om te verduurzamen en helpen wij waar wij kunnen.

Hobbels op de weg
Veel bewoners gaven aan al bezig te zijn, maar nog niet alles te weten. Zij hebben mede door het NEBA al offertes, echter ontbreekt nog vaak de kennis over wat slim is om te doen en of dit wel het juiste moment is. Er zijn nog veel vragen: is de offerte wel oké? Levert een bepaalde maatregel ook echt de beoogde besparing op? Welk materiaal moet ik gebruiken voor isolatie? Kan ik dat zelf aanbrengen?

We hebben veel bewoners hiermee wat verder geholpen door persoonlijke gesprekken en hebben afspraken ingepland om verder aan de slag te gaan. Wist je, dat wij graag met je mee kijken naar offertes of te sparren als je het niet weet?

Hoe verder
Veel mensen zijn al wat verder op weg geholpen, maar wij hebben nog lang niet iedereen gesproken. Ben je enthousiast om echt iets te veranderen en te betekenen in jouw buurt in Nijmegen? Organiseer dan een buurt- of tuinbijeenkomst en neem contact met ons op.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *